Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
9 april 2021

Delen op:

Limburg United 79-87 Okapi Aalst – Update: Ook scouting beschikbaar

5 Dagen na de klinkende overwinning tegen de Leuven Bears mocht Okapi Aalst zijn geluk beproeven tegen Limburg United. De Limburgers spelen net zoals Okapi een wisselvallig seizoen.

Langs Badji en Mihailjovic konden de bezoekers een 4-8 voorsprong uitbouwen (7:15). De harde defense van de ajuinen gaf de thuisploeg problemen in de aanval. Langs de andere kant van het terrein was Aalst wel bij de les en onder impuls van Pape Badji werd de voorsprong verder uitgediept naar 4-10. Coach Sasha Massot greep meteen naar de time-out. Een verre driepunter van Mihailjovic leverde Okapi een 4-13 voorsprong op (6:00). Defensief bleef het plaatje kloppen bij de bezoekers en dwong men United tot een 24 second violation. Mukubu kon met moeite toch eens voorbij de Aalsterse muur geraken (6-13), maar het bracht Okapi niet in verlegenheid. Vujosevic en Badji bleven vlot scoren en brachten zo Okapi 8-17 voor. Een driepunter van Knapke werd gecounterd door vrijworpen van Mihailjovic (11-19). Een tip-in van Kuta leverde de bezoekers voor het eerst in de partij een 10-puntenkloof op (11-21). De goed ingevallen van Knapke bracht Limburg terug tot 15-21. Mukubu milderde nog tot 19-23 maar op de buzzer kon Nathan Kuta op assist van Van den Eynde de stand na het eerste kwart vastleggen op 19-25.

Senne Geukens opende het 2de kwart met een driepunter en Vujosevic kon met een jumper de kloof makkelijk behouden (21-30). Een goede move van Ivan Maras werd gevolgd door een score plus bonus (21-33). Maras benutte zijn gestalte-overwicht goed uit onder de ring en ook defensief bleef het hoge ogen gooien (21-35). Ivan Maras bleef maar scoren aan de lopende band nu. Met zijn 11de punt op rij werd het 26-40. Mukubu vocht terug met een driepunter en Desiron kon inside zijn puntjes meepikken (31-40). Vujosevic kon scoren met een drive maar het was duidelijk dat Limburg beter in de wedstrijd kwam (32-42). Een backdoor pass van Marnegraeve werd knap afgewerkt door Depuydt (34-42). Kuta bracht opnieuw de 10-puntenkloof op het bord (34-44). Melson mocht de ruststand vanop de vrijworplijn vastleggen op 36-44.

Ivan Maras zette zijn knappe 2de kwart verder in de 3de periode, maar een score van Marnegraeve en een fast-break dunk van Mukubu deed coach Defraigne toch snel naar de time-out grijpen (41-46 8:10). Limburg bleef verder aan zijn achterstand knagen, maar gelukkig voor Okapi wist Mihailjovic nog de ring hangen. Dat kan ook van Wen Mukubu gezegd worden…de Limburgse forward dunkte staalhard de 45-48 door het net. Maxime Depuydt hield vanop de vrijworplijn zijn ploeg in het zog van de ajuinen (47-50). Een fout op een driepuntspoging van McGriff hielp Okapi om het kloofje terug naar 6 punten te brengen (47-53). Knapke maakte het Badji moelijk onder de ring (49-53). Een geluksdriepunter van Hammond, gevolgd door een driepunter van Melson bracht de wedstrijd weer volledig in evenwicht (55-55). Mihailjovic scoorde knap en op de fastbreak kon Badji terug voor een klein kloofje zorgen (55-59 2:33). Cameron McGriff kon opnieuw vanop de vrijworplijn Aalst wat meer zuurstof geven (55-61). Toen ook Mihailjovic nog eens de maat nam van Depuydt was de remonte van United volledig teniet gedaan (55-63). Maxime Depuytdt reageerde met een driepunter (58-63), maar Mihailjovic bleef secuur afwerken (58-65). Vlado was in grote doen vandaag want met een floater legde hij de 60-67 stand vast aan het einde van het 3de kwart.

Inside nam Maras de maat van Knapke (60-69). Maar ook Mukubu bleef heel vlot scoren (62-69). Een driepunter van Vujosevic leverde okapi een 11-puntenvoorsprong op (62-73). Een vrijwillige fout van McGriff bracht Mukubu naar de vrijworplijn. Wen scoorde maar 1 van zijn 2 vrijworpen maar het daaropvolgende balbezit voor de Limburgers bracht United terug tot 66-73. Maras en Mihailjovic hielden Okapi op weg naar een nieuwe uitzege (66-76). Okapi controleerde de wedstrijd. Desiron en Depuydt mochten nog wel eens scoren, maar Maras bleef ook secuur afwerken (70-79). Een knappe fade-away jumper van Marchant hielp de ajuinen terug aan een 10-puntenkloof (70-81). Toen even later Marchant ook mooi zijn jumper afwerkte en Mihailjovic zich nog eens door de limburgse defensie baande, was de wedstrijd gespeeld (70-85). Vujosevic stak het mes dieper in de wonde. Zijn jumper was goed voor de 70-87 stand. Een and-one van Knapke herleidde de achterstand naar 73-87. Ondertussen kregen de aalsterse youngsters ook wat speeltijd. De thuisploeg profiteerde ervan om te milderen tot 79-87 aan het einde van de partij.

 

Verslag: Hans Rombaut

Sociale Media: Tom Audenaerde


UPDATE 10 april 2021

Er bleken gisteren meerdere problemen met de (thuis) scouting.
Bjorn Boon, één van de Okapi scouters, bekeek vandaag de wedstrijd opnieuw en zorgde ervoor dat de scouting correct en volledig beschikbaar is! Bedankt Bjorn! Okapi: ONE TEAM!
#okapiaalstublieft
👇👇

 

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.