Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
30 januari 2021

Delen op:

Leuven Bears 59-81 Okapi Aalst

Na de schitterende bekerzege tegen Mons was het terug zaak om ook in de competitie op een hoog niveau te blijven acteren. Okapi Aalst had in de langgerekte oefencampagne een smadelijke nederlaag geleden tegen de Leuven Bears, dus het wist dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Okapi moest het ook stellen zonder Ivan Maras die in de terugwedstrijd tegen Mons licht geblesseerd raakte. De club probeerde om Ivan fit genoeg te krijgen om te spelen vanavond maar na een test bleek dit nog niet mogelijk. De Cupwedstrijd tegen Oostende volgende week komt niet in het gedrang.

Pape Badji mocht op assist van Vujosevic de score openen. Dorian Marchant en Cameron McGriff zorgden meteen voor een eerste kloofje (2-6). Kotrulja kon met een driepunter milderen tot 5-6. Joshu Heath kon met een jumper uitpakken boven McGriff en bracht zo de thuisploeg aan de leiding. Aalst leed net iets te veel balverliezen om Leuven het leven zuur te maken. Met een And 1 kon D’espaillier de brabanders naar een 10-6 voorsprong leiden. Nathan Kuta pakte ook meteen uit met een score en Vujosevic kon op de fastbreak gelijk stellen (10-10). Cameron McGriff gooide zijn eerste driepunter van de avond binnen en ook Mihailjovic wist zijn eerste punten van de avond te scoren (10-15). Kotrulja prikte tegen, maar Mihailjovic vond ook zijn snelheid terug (12-17). Seppe D’espaillier pakte nog uit met een driepunter maar het slotakkoord was voor Vujosevic die uitpakte met een verre buzzerdriepunter aan het einde van het eerste kwart (17-22).

Nathan Kuta scoorde 1 van zijn 2 vrijworpen en bezorgde okapi een 17-23 voorsprong en even later kon hij onder de ring voor de 18-25 stand zorgen. Toen ook Van den Eynde een driepunter afvuurde, was de 10-puntenkloof een feit (18-28). Dorian Marchant baande zich een weg door de Leuvense verdediging. De thuisploeg wist niet van welk hout pijlen maken en keek tegen een 1-11 tussenspurt aan (18-30). Coach Casteels moest naar de time-out grijpen. Heath reageerde met een fade-away jumper en Kotrulja kon met een floater milderen tot 22-30. Vanop de vrijworplijn hield Vujosevic de 10-puntenkloof op het bord (22-32). Badji en Vujosevic konden de voorsprong nog verder uitbouwen tot 24-35. Leuven kon niet echt dichterbij komen (27-37). Enkel vanop de vrijworplijn kon het iets aan de achterstand doen (28-37). Maar ook nu was het laatste woord voor de ajuinen. Nu was het Vladimir Mihailjovic die met een ultieme driepunter kon uitpakken in de slotseconde van het 2de kwart en zo kon Okapi dus de rust induiken met een knappe 28-40 voorsprong.

Brandon Stitt kon met een gelukje een jumper langs de baseline scoren. Inside was Badji de baas in de Leuvense bucket en kon met een and 1 uitpakken. Toen ook McGriff zijn 2de driepunter van de avond scoorde, stond er een 32-46 voorsprong op het bord. Okapi drukte door en op assist van McGriff kon Badji bijna een 20-puntenkloof uitbouwen (32-51 7:00). Leuven hing in de touwen. Coach Casteels zocht zijn heil in een time-out. Met een dunk van Badji was de twintiger een feit (32-53). Onze Senegalese center was de man van het 3de kwart. Met 2 vrijworpen op rij hield hij de twintig puntenkloof staande (35-55). Gaf de thuisploeg af en toe de indruk om iets aan de achterstand te kunnen doen, dan had Okapi altijd wel een konijn in de hoed zitten. Toch kon de thuisploeg langs Van der Haegen en D’espaillier milderen tot 42-58. Het was het sein voor coach Defraigne om zijn ploeg bij te sturen. McGriff en Mihailjovic hadden het begrepen en zorgden meteen opnieuw voor de 44-65 voorsprong. Jonas Delalieux kon met een dunkje uitpakken en hielp zo de achterstand van zijn ploeg terug te brengen tot 48-65. Vujosevic kon met een lay-up de stand aan het einde van het 3de kwart vastleggen op 50-67.

Senne Geukens kon met zijn eerste driepunter opnieuw voor de 20-punten voorsprong zorgen. Wedstrijd gespeeld dus met nog 8 minuten te spelen. D’espaillier probeerde nog wel maar hij stond alleen in zijn missie (54-70 6:35). Mihailjovic maakte meteen een einde aan de droom van Seppe D’espaillier. Zijn 20ste punt van de avond was goed voor de 54-73 stand. Even later zocht en vond hij Pape Badji onder de ring die met een dunk uitpakte (54-75). Badji speelde een uitstekende wedstrijd. Opnieuw pakte hij uit met4 punten op rij en diepte hij de kloof verder uit naar 56-79 (2:30). Coach Defraigne kon aan zijn applausvervangingen beginnen en de youngsters wat minuten geven. Bastiaan Van den Eynde lukte zijn 5de punt van de wedstrijd en Leuven moest de kelk tot op de bodem uitdrinken (56-81). Delalieux mocht de laatste punten van de wedstrijd scoren, maar het leed een zware nederlaag tegen een Okapi Aalst in vorm (59-81).

Volgende week staat het belangrijke bekertreffen tegen Oostende op het programma…en als we naar het vormniveau van de ploegen in de Euromillions-league kijken, mogen we wel spreken van een finale avant la lettre.

Hans Rombaut


Stats: klik hier 

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.