Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
23 mei 2021

Delen op:

GAME 3 1/4 FINAL PLAY-OFFS: OKAPI AALST 85-90 LIMBURG UNITED 1-2

De belle is meestal een beest van een wedstrijd. Inzet ten opzichte van gratie. Elk balbezit telt, elke stop telt. Voor 1 van beide ploegen eindigt het seizoen binnen dit en 2 uur tijd. De andere ploeg mag het in de halve finales gaan opnemen tegen landskampioen Oostende. Limburg wist vrijdag onder impuls van een ontketenende Mukubu het laken naar zich toe te trekken en de stand in evenwicht te brengen.

Okapi Aalst begon goed aan de partij een backdoor-cut op Mihailjovic leverde ook nog een bonusvrijworp op (3-0). Luke Knapke kon met drive onmiddellijk voor de aansluiting zorgen en een driepunter van Hammonds leverde de gelijke stand op (5-5). Luke Knapke kwam na een block van McGriff ietwat gelukkig in balbezit en lukte de 2de limburgse driepunter van de namiddag. United had duidelijk zijn schutters meegenomen uit het nationaal park Hoge Kempen want even later hadden de bezoekers al 4 bommen afgevuurd en stond Okapi op een 7-14 achterstand. Maras vocht inside terug (11-14) en een sterke drive van Mihailjovic was goed voor de aansluiting (13-14). Alweer wist United echter te scoren met een driepunter (5 op 7) en behield het zo zijn voorsprong (13-17). Aalst bleef wel aanklampen (17-19). Een nieuwe bom van Niels Marnegrave werd weggewerkt door de eerste driepunter van Vujosevic (20-22). Vladomir Mihailjovic schoot zijn ploeg op voorsprong met zijn 2de driepunter van de namiddag (23-22). Een lucky driepunter van Marnegrave – zijn 3de – zorgde voor de 23-25 stand aan het einde van het eerste kwart.

Yannick Desiron kon inside voor de 4-puntenvoorsprong zorgen in het voordeel van United. Een fade-away jumper van Geukens werd foutief afgestopt en leverde een bonusvrijworp op voor de thuisploeg (26-27). Melson scoorde met een jumper naar 28-31 maar de eerste bom van een herstelde Marchant leverde een gelijke stand op. Toen even later Senne Geukens zijn 2de driepunter van de namiddag afvuurde, leidde Okapi de dans (34-33). De tweede driepunter op rij van Marchant deed coach Massot naar de time-out grijpen (37-33). De thuisploeg had immers een 9-2 tussenspurtje geplaatst (6:25). Kapitein Geukens kon met één van zijn signature moves de voorsprong verder uitdiepen naar 39-33. Okapi deed verdedigend de deur op slot. United werd gepushed tot het nemen van geforceerde shots en aan de andere kant van het terrein kon Maras met een vrijworp een 7-puntenvoorsprong op het bord prikken. Okapi was dus nog altijd bezig aan zijn tussenspurtje van voor de time-out (12-2). Vanop de vrijworplijn mocht Desiron dan toch eens tegenscoren (40-35). Een driepunter van veteraan Hammonds deed coach Defraigne naar de time-out grijpen (40-38 4:10). Limburg herstelde zich van de aalsterse tussenspurt en een jumper van Desiron bracht de stand terug in evenwicht (40-40). Een sterke drive van Melson en de eerste punten van Mukubu bracht de bezoekers aan de leiding. Een driepunter van Maras hield okapi in het zog van United (46-46). Limburg bleef echter zijn driepunters aan een heel hoog percentage afwerken. De 9de driepunter van Limburg deed coach Defraigne opnieuw naar de time-out grijpen (45-49). Een mooie assist van Vujosevic op Kuta hield de partij in evenwicht (47-49) aan de rust.

20 Minuten nog. Dan zou ook deze belle beslist zijn. Een mooie drive van Mihailjovic trok de stand gelijk (49-49). De 10 driepunter van United zorgde echter terug voor wat afscheiding (49-52). De eerste punten van McGriff waren meteen spectaculair en leverden de voorsprong op (53-52). Beide ploegen speelden haasje-over nu. Cameron McGriff schoot letterlijk en figuurlijk wakker. Zijn eerste bom van de namiddag was goed voor de 58-56 stand. Een dunkje van Pape Badji op assist van Vujosevic deed coach Massot naar de time-out grijpen (60-56 5:05). Een buzzerbeater van Melson was reeds de 11de driepunter van United in deze partij (60-59). Desiron kon de stand terug in evenwicht brengen (61-61). Opnieuw lukte Melson een verre bom (12/18). Coach Defraigne greep zich naar de grijze haren (61-64 3:11). Vanop de vrijworplijn milderde Ivan Maras naar 63-64. Melson bleef echter maar raak schieten (63-67). Zijn 8ste punt op rij en zijn 21ste punt van de wedstrijd, diepte de voorsprong van Limburg uit naar 63-69 (1:45). Mihailjovic kon ook zijn puntentotaal wat verder aandikken tot 17 eenheden (65-69). Wen Mukubu mocht met een fade-away jumper de 67-73 stand aan het einde van het 3de kwart vastleggen.

Limburg United toonde zich heer en meester in het 3de kwart en kon dus met een 6-punten voorsprong de laatste 10 minuten induiken. Aalst had dus nog wat werk aan de winkel wou het zich kwalificeren voor de halve finale. McGriff kon na een fout op zijn driepuntspoging, meteen naar de vrijworplijn gaan (70-73). Aalst bleef vooralsnog op 3 punten van de bezoekers hangen (72-75). De 4de fout van Mihailjovic bracht okapi nog wat meer in de problemen (72-77). Okapi had scores nodig, maar vond ze voorlopig niet. Marchant wist dan toch het deksel van de korf te shotten (74-77 4:30). Mitchell hield de kloof even groot vanop de vrijworplijn (74-79). Een reverse lay-up van Maras bracht terug hoop bij de thuisploeg. Een buzzerbeater van Melson was zuur. Marchant prikte tegen (78-82) en vanop de vrijworplijn kon Mihailjovic voor de aansluiting zorgen (79-82). Het bleef echter een 2-possession game. Mukubu lukte immers ook een vrijworp en zorgde opnieuw voor de 79-83 stand. Een dunkje van Pape Badji hield de wedstrijd uitermate spannend (81-83 1:47). Money-time!!! Mihailjovic viel uit met zijn 5de fout. Was dit de doodsteek voor de thuisploeg? Mukubu mistte zijn eerste vrijworp (81-84) en Pape Badji kon inside in het zog van de bezoekers kruipen (83-84). Aalst had een stop nodig. Mukubu forceerde en liep tegen zijn 4de fout aan. Maras kon vanop de vrijworplijn voor de 85-84 voorsprong zorgen met nog minder dan 1 minuut op de klok. Melson kon met veel geluk de 85-86 stand op het bord shotten met nog 17 seconden te spelen. Aalst verkwanselde zijn eigen kans. Door een turnover van Vujosevic moest okapi naar de fout grijpen. Melson lukte beide vrijworpen. Een overhaaste Marchant liep buiten met de bal en het seizoen van de ajuinen zat erop. Mukubu zette met een dunk de kroon op het Limburgse werk (85-90).

C’est fini!!!!!!!!!!!!!!!

 

Met dank aan

  • Hans Rombaut: verslag
  • Tom Audenaerde: Social Media
  • Paulien Van Mulders: Pers
  • Elsy Segers: foto’s
  • Bjorn Boon, Yoeri Verhille, Mathias Verhulst: scouting: klik hier 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.