Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
21 mei 2021

Delen op:

Game 2 1/4 final Play-offs: Limburg United 86-81 Okapi Aalst (1-1)

Na de moeilijke wedstrijd van woensdag, nam okapi nu wel meteen de partij in handen. Vujosevic en Mihailjovic zetten de thuisploeg onmiddellijk op achtervolgen (0-5). Langs Melson en Mukubu trok Limburg United de situatie recht, maar opnieuw Vujosevic en Badji wisten toch Aalst aan de leiding te houden (6-11). Desiron prikte inside tegen maar ook vanop de vrijworplijn acteerden de ajuinen nu secuurder dan woensdag (8-13). Aalst diepte zijn voorsprong verder uit. De eerste punten van McGriff leidde tot de eerste time-out van coach Massot (8-15). Een knappe move van Badji zette Knapke in de wind en met een driepunter van Maras zag het er al snel héél goed uit voor de ajuinen (8-20). Luke Knapke kon vanop de vrijworplijn 1 van zijn 2 vrijworpen omzetten en even later kon Maxime Depuydt met een dunk uitpakken naar 11-20. Mihailjovic zette meteen een stop op het tussenspurtje van de thuisploeg (11-22). Knapke scoorde een driepunter en een steal plus dunk van Mukubu plaatste de ajuinen toch onder druk (16-22). Een driepunter van Marnegrave deed de twijfels groeien bij de bezoekers. Vujosevic kon vanop de vrijworplijn okapi voorlopig nog aan de leiding houden. Maar Limburg bleef secuur afwerken en een driepunter van Mitchell bracht de stand bijna in evenwicht aan het einde van het eerste kwart (24-25).

Stond Aalst er halfweg het eerste kwart nog uitstekend voor, dan was die voorsprong al even snel weg. Sterker nog. Maxime Depuydt driepunterde zijn ploeg naar een 27-25 voorsprong. Vanop de vrijworplijn kon Mihailjovic zijn ploeg in het zog van United houden (27-26). Een steal en dunk van McGriff bracht okapi aan de leiding. Een vrijworp van Maras zorgde voor de 27-29 stand (6:22). Tot zover stond het 2de kwart bol van de missers aan beide zijden van het terrein. Tot het moment dat Maras op assist van Vujosevic door het netje kon dunken en Mihailjovic met een vrijwillige fout afgestopt werd (27-32). Een score plus bonus van een hard werkende Maras zorgde voor een kloofje (27-34). Melson kon toch nog eens een bom afvuren maar de dunk van McGriff was minstens even knap (30-36). Vujosevic kon vanop de vrijworplijn de kloof opnieuw uitdiepen tot 30-38. Luke Knapke hield zijn ploeg in de wedstrijd met een dunkje (32-38). Een sterke beweging van Melson bracht United nog wat dichter bij de bezoekers (35-38). Kuta kon ook even later zijn eerste punten van de partij optekenen. Youngster Mitchell hield het spannend (37-40), maar ook Vujosevic bleef secuur afwerken (37-42). Een score plus bonus van Mukubu werd niet ten volle benut. Mukubu mistte zijn vrijworp en aan de andere kant van het terrein wist Vujosevic zijn jumper wel te scoren (39-44).

Limburg United zette meteen de toon in de 2 de helft. Melson lukte meteen een driepunter (42-44) en Hammonds kon al te makkelijk voor de 44-46 stand zorgen. Spanning troef dus in de Alverberghal. Een nieuwe driepunter van Mitchell bracht de thuisploeg aan de leiding (47-46). Mihailjovic toonde zijn skills en bracht okapi opnieuw aan de leiding (47-48). Niet voor lang echter. Ouderdomsdeken Hammonds lukte een floater voor de 49-48 stand. Mukubu kon vanop de vrijworplijn de voorsprong verder uitdiepen naar 51-48. Coach Defraigne greep naar de time-out (5:27). De time-out bracht voorlopig niets op. Integendeel. Met een driepunter van Mukubu werd de voorsprong verder uitgediept tot 54-48. Een mooie drive van Mihailjovic werd teniet gedaan door de vrijworpscores van Melson (56-50). Aalst had scores nodig. Mihailjovic scoorde een driepunter en een assist van diezelfde Mihailjovic op Maras bracht okapi terug in het zog van de thuisploeg (56-55). Een driepunter van Hammonds werd gecounterd door een backdoor-cut van Mihailjovic (59-57). Melson mocht het 3de kwart afsluiten met een knappe drive voor de 62-58 voorsprong voor de thuisploeg. Ondertussen hadden de ajuinen opnieuw al 9 vrijworpen laten liggen… Dat moet beter.

Limburg drukte meteen door. Mukubu scoorde het 65ste punt voor United (65-58). Maras lukte beide vrijworpen en wist zo de achterstand te herleiden tot 65-60. Een vrijwillige fout van Desiron op Mihailjovic bracht Okapi terug tot 65-62 en even later kon kapitein Geukens nogmaals zijn meerwaarde tonen. Zijn eerste driepunter van de avond was goed voor de gelijke stand (65-65). Mihailjovic raakte in foutenlast. Melson en Mukubu profiteerden ervan om terug een klein kloofje te slaan (69-65). Desiron zorgde voor de 71-65 stand. De driepunter van Geukens was welgekomen (71-68). Badji scoorde knap inside en gaf zijn ploeg zo de nodige scorende steun. Mukubu zat echter in ’the flow’. Een nieuwe driepunter van de veteraan werd gevolgd door een inside score van Marnegrave (78-70). Okapi zat dus in de problemen en coach Defraigne zag dit ook (4:05). Een assist van McGriff op Badji bracht de ajuinen wat dichterbij. Toen even later McGriff zijn eerste driepunter van de avond door het netje joeg, verdween de achterstand als sneeuw voor de zon (78-75). Mukubu speelde echter de partij van zijn leven. Met opnieuw een driepunter van the boss werd het 81-75. Mihailjovic lukte een floater. Mukubu volgde zijn voorbeeld (83-77). McGriff kon vanop de vrijworplijn opnieuw milderen tot 83-79 met nog iets meer dan 1 minuut te spelen. Okapi kon de ‘belle’ niet meer vermijden. Depuydt kon vanop de vrijworplijn voor de definitieve kloof zorgen (84-79). McGriff en Hammonds konden elk nog hun dunkje afronden en zo voor de 86-81 eindstand zorgen.

Aalst verlies in en bij Limburg United en moet aanstaande zondag opnieuw vol aan de bak om een gooi te kunnen doen naar de halve finale.

 

Verslag: Hans Rombaut

Sociale media: Tom Audenaerde

scouting: klik hier 

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.