Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
2 oktober 2021

Delen op:

Filou Oostende 88-84 Okapi Aalst

Verslag: Hans Rombaut

Social Media: Tom Audenaerde

Foto’s: Geert Segers

DE STATS: klik hier 

 


Het stormt. En niet alleen in de Aalsterse kleedkamer. Na het debacle tegen Charleroi werd er flink druk gezet op de ervaren spelers. De wedstrijd tegen Oostende moest op zijn minst beterschap brengen. De ajuinen begonnen met jeugdspeler Schauvliegher aan de opworp en met Valinskas op de guard-positie.
Okapi begon niet onaardig en kon met scores van Hawkins en Maras aanklampen tot 5-4. Gilet scoorde vlot vanop de vrijworplijn, maar de ingevallen Popovic liet zich meteen opmerken met 4 knappe punten op rij (11-10). Randolph kon na een turnover van Calhoun makkelijk op de fast-break scoren en toen hij even later een driepunter door het netje mikte, was Okapi op achtervolgen aangewezen (18-12 2:45). Coach Defraigne greep in om het Oostendse momentum een halt toe te roepen. Het mocht niet baten. Randolph scoorde zijn 8ste punt op rij (21-12). Popovich scoorde makkelijk onder de ring en een vrijwillige fout van Keye Van der Vuurst op Hawkins, bracht de ajuinen dichterbij (21-18). Een driepunter van Geukens herleidde de achterstand tot 2 punten (23-21). Bratanovich scoorde nog het 25ste punt voor de thuisploeg maar een fout op Omar Calhoun in de slotseconde van het eerste kwart, bracht deze laatste nog 3 maal naar de vrijworplijn (25-24). So far sa good.
Okapi kwam zelfs voor de 2de keer in de partij aan de leiding. Popovich lukte zijn 10de punt van de partij en gaf zijn kritikasters zo lik op stuk. Buysse bracht de thuisploeg terug aan de leiding en Jantunen zorgde vanop de vrijworplijn voor de 29-26 stand. Okapi bleef aanklampen. Hawkins scoorde met een jumper over Jantunen. Diezelfde Hawkins kon even later op de fastbreak de ajuinen een 31-32 voorsprong bezorgen. Buysschaert lukte 2 vrijworpen, maar Maras scoorde knap en onder tijdsdruk met een driepunter (33-35). Een open driepuntspoging van Valinskas mistte doel. De tegenaanval van Oostende was goed voor een dunk van Buysschaert. Valinskas liet het niet aan zijn hart komen en scoorde zijn eerste driepunter van de partij (35-38). De ajuinen bleven het verbluffend goed doen. Calhoun scoorde een jumper en Marchant kon op de fastbreak boven Jantunen uitklimmen (37-42). Ondanks vrijworpen van Djordjevic bleef de aalsterse voorsprong overeind. Valinskas scoorde vanop de vrijworplijn een jumper en deed zo coach Gjergja naar de time-out grijpen (39-44). Levi Randolp viel in en scoorde meteen 5 punten op rij om zo de thuisploeg naast de Aalstenaars te hijsen (44-44). Senne Geukens bracht zijn move te voorschijn en vanop de vrijworplijn kon Dorian Marchant voor de 44-48 ruststand zorgen. Althans zo leek het want Dusan Djordjevic gooide van op 12 meter afstand nog een driepunter door het net en dus werd het 47-48 in deze spannende wedstrijd.
Aalst opende het 3de kwart met een driepunter (47-51). Gillet reageerde van op zijn vaste spot (50-51). Okapi bleef echter het balletje goed rond spelen. Marchant gaf knap de assist op Maras voor de 50-53. Djordjevic wou echter van geen wijken weten (52-53), maar Valinskas bleef ook onverzettelijk vanop de vrijworplijn (52-55). Schauvliegher liep tegen zijn 4de fout aan. Gillet profiteerde ervan om de thuisploeg opnieuw in het zog van de bezoekers te brengen (54-55). Een driepunter van Calhoun werd gecounterd door een raak mikkende Randolph (56-58). Bratanovich milderde tot 1 punt (57-58). Maras was niet onder de indruk (57-61). Keye Van der Vuurst mocht op wandel gaan door de Aalsterse verdediging (59-61) en de onverbiddelijke Gillet kon met zijn 3de driepunter van de partij de thuisploeg nog eens aan de leiding shotten (62-61 1:30). Een score plus bonus van Maras bleef de meegereisde supporters hoop geven op een stunt (63-64).
Wat een verschil met de partij tegen Brussels en Charleroi. Minstens 3 quarters lang bleef Okapi de evenknie van 10-voudig landskampioen Oostende. Calhoun kon met een beetje geluk toch nog zijn jumper afwerken (63-66). De 4de fout van Maras kon evenwel roet in het Aalsterse eten gooien. Buysse profiteerde volop vanop de vrijworplijn en zorgde voor de 65-66 stand. Geukens gaf Troisfointaines het nakijken met zijn fade-away jumper (65-68). Aalst zat in foutenlast. Popovich moest met 5 fouten naar de bank en ook Maras had al 4 streepjes achter zijn naam staan. Maras kon wel nog inside scoren maar ook Buysschaert kon de ruimte inside nu te makkelijk benutten (67-70). Een vrijwillige fout van Boyd Van der Vuurst bracht zijn broertje Keye op de vrijworplijn. De jongste Van der Vuurst liet de kans niet onbenut en in het daarop volgende balbezit kon Jantunen de lay-up scoren. Ook Hawkins liep nu tegen zijn 4de fout aan en Buysschaert lukte 3 punten op rij. Okapi hing in de touwen en coach Defraigne moest naar de time-out grijpen (74-70). Valinskas sneed door de verdediging (74-72). Jantunen deed aan de andere kant van het terrein hetzelfde. Een nieuwe driepunter van Jantunen zorgde voor een eerste kloof in deze partij (79-72 4:45). Kon Okapi zijn rug nog eens rechten? Valinskas mocht 3 vrijworpen nemen en milderde zo tot 79-74. Ook Teddy Hawkins moest voortijdig naar de bank met 5 fouten. Jantunen was echter de man van het laatste kwart (80-74). Een score plus bonus van Maras leek nog hoopvol (80-77 4:00), maar de driepunter van Booth was misschien wel de doodsteek voor de ajuinen (83-77). Geukens gaf nog niet op (83-79) en ook Calhoun wist op de fastbreak nog een driepunter te scoren (84-82 1:06). Wat een suspense! Keye Van der Vuurst kon zich een weg banen tot net onder de ring (86-82). Marchant lukte vanop de vrijworplijn geen enkele van zijn pogingen en daarmee was de partij gespeeld. Van der Vuurst kon vanop de vrijworplijn voor de 88-82 zorgen. Valinskas legde vanop de vrijworplijn de 88-84 eindstand vast.
Aalst kan zich mentaal optrekken aan deze sterke partij!!!

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.