Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
9 december 2022

Delen op:

DAREN KOMT NAAR OKAPI – 17.12 vs BCO

Volgende week dinsdag komt een uitgebreide Okapi Tv online met Jaak Lefevre, notoir Okapi fan maar vooral Okapi kenner! Een levende encyclopedie. Okapi tv heeft volgende week met Jaak een leuke babbel over de komst van de “meest waardevolle speler die Okapi ooit kende”, zoals Jaak het omschrijft.

Vandaag geven we een klein relaas, een trigger, een voorbeschouwing.

HET NUMMER 7

“Het nummer 7 slaat natuurlijk op het rugnummer dat Daren Queenan droeg, maar hij speelde ook 7 jaar voor Okapi:  drie jaar onder coach Tony Van den Bosch, drie jaar onder Louis Casteels en 1 jaar onder Djurovic”, begint Jaak zijn verhaal.

DE LAATSTE WEDSTRIJD

“Mister Dynamite, zoals hij door de fans soms werd genoemd, speelde zijn laatste wedstrijd voor Okapi op zaterdag 1 mei 1999. Het betrof de beslissende wedstrijd van de halve finale voor de play-offs tegen Antwerp. Okapi verloor en deze nederlaag betekende ook het einde van de carrière van Daren bij Okapi. Hij verkaste naar het Griekse Patras. De ironie wil dat de Oostendse coach Bauerman Daren naar Griekenland loodste, maar het diezelfde Bauerman was die hem enkele maanden eerder in een interview een beschermde diersoort noemde. Later speelde Queenan onder andere nog bij Brand Hagen in de Duitse eerste klasse dat op dat moment gecoacht werd door Brad Dean”, aldus Lefevre.

MEMORABELE MOMENTEN

“Met Daren maakten wij memorabele momenten mee. Denk maar aan de dubbele confrontatie met Houthalen in het seizoen 1996/1997, de 41 punten tijdens het seizoen 1998/1999 in Leverkusen en de match in hetzelfde seizoen tegen Paris Saint-Germain”.

DICHT BIJ DE LANSTITEL

“In het tijdperk Brad Dean – dat zich hoofdzakelijk in deze eeuw situeert – speelden wij driemaal de finale van de play-offs maar werden wij telkens verslagen door een betere tegenstander: eenmaal Charleroi en tweemaal Oostende. Tot op vandaag blijf ik beweren dat wij het dichtst bij de landstitel waren in het seizoen 1995/1996. Dit was het 4e jaar van Daren Queenan en het 1e jaar onder Louis Casteels. Wij schakelden toen in de 1e ronde van de play-offs Castors Braine uit. Vooral de derde en beslissende wedstrijd staat tot op vandaag nog in het geheugen gegrift van menig Aalstenaar. In de halve finales versloegen wij thuis na een memorabele wedstrijd Charleroi. In de tweede wedstrijd waren wij er op het veld van de Karolingers ongelooflijk dichtbij. Een verkeerde beslissing in de aanval gevolgd door de dodelijke driepunter van Matt Beeuwsaert deden voor Okapi de deur naar de finale dicht. Ik ben er van overtuigd dat als wij die wedstrijd hadden gewonnen de landstitel tegen een op dat moment uitgeblust Oostende voor het grijpen lag en dat kapitein Van Impe samen zijn secondant Queenan de netten in het forum hadden kunnen doorknippen”, verduidelijkt Jaak.

MEEST WAARDEVOLLE SPELER

“Er mag geen enkele twijfel over bestaan dat Queenan de meeste waardevolle basketballer was in de 73 jarige geschiedenis van onze club en samen met Boro Vusevic een fantastische duo vormde”, besluit het wandelende Okapi geschiedenis boek.

Volgende week meer anekdotes en  een uitgebreider interview met Jaak in een unieke Okapi Tv!

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.