Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
13 april 2021

Delen op:

Okapi Aalst 73-78 Belfius Mons-Hainaut

De reguliere competitie begint stilaan naar het einde te lopen en er moeten nog een hele resem wedstrijden afgewerkt worden. Okapi Aalst begint aan een moeilijk drieluik. Vanavond stond de 34ste? wedstrijd tegen Mons op het programma. Aanstaande vrijdag moet dan partij gegeven worden aan Willebroek en aanstaande zondag staat er een ritje naar Deurne op het lijstje.

 

Bergen dus. De ploegen kennen elkaar door en door. Elke wedstrijd werd ook een dubbeltje op zijn kant. In de competitie trok Bergen steeds aan het langste touw. In de beker was Okapi nipt de betere van de bezoekers. Spanning troef dus. Penava mocht de score openen in deze partij en Vujosevic stelde vanop de vrijworplijn gelijk (2-2). Na een gelijkopgaand begin kon Okapi een kleine voorsprong nemen met scores van Badji en Mihailjovic (9-6). Arik Smith scoorde zijn 5de punt van de partij en stelde opnieuw gelijk (9-9). Smith liep even later tegen zijn 2de fout aan en de bezoekers zaten al snel in foutenlast. Mihailjovic maakte er dankbaar gebruik van om het 12de punt voor de ajuinen in het netje te leggen (12-9). Okapi kon zijn voorsprong niet vasthouden. Skylar Spencer scoorde spectaculair met een alley-oop en Lambot duwde door naar 14-17. Mihailjovic milderde met een knappe lay-up en kapitein Senne Geukens kon vanop de vrijworplijn Okapi terug aan de leiding brengen (18-17). Cameron McGriff kon op de buzzer met een tip-in het eerste kwart afsluiten (20-17).

 

Aalst verdedigde sterk maar Austin Barnes kon toch voor de aansluiting zorgen (20-19). Offensief liep het echter voor geen meter bij beide ploegen. Een and-one van McGriff bracht Okapi terug 23-19 voor. Mintogo hield Mons in het zog van de thuisploeg met een driepunter. McGriff draaide knap rond zijn verdediger en Ivan Maras kon inside de Bergense coach tot een time-out dwingen (27-22). McGriff had zijn draai gevonden. Na een snelle transitie kon hij makkelijk voor de 29-22 stand zorgen. Durham knalde een driepunter binnen en Arik Smith scoorde zijn 8ste punt van de partij om zo de wedstrijd terug in evenwicht te brengen (29-28 3:11). Bergen trok zich terug in zoneverdediging. Penava kon te gemakkelijk scoren, maar Maras beantwoordde de score van Penava met een driepunter. Barnes kon met een gelukje een driepunter binnenknallen en een domme onsportieve fout van Mihailjovic liet de bezoekers toe om een kloofje uit te bouwen naar 32-35. Een verre driepunter van McGriff trok de stand gelijk aan de rust (35-35).
Pape Badji kon al snel in het 3de kwart de score openen. Mihailjovic scoorde knap inside het 39ste punt voor de ajuinen (39-38). Badji en Mihailjovic liepen al snel tegen hun 3de fout aan, maar ook Mons zat alweer in foutenlast. Na amper 2m30 seconden stonden de bezoekers al met 3 streepjes achter hun ploeg. Arik Smith scoorde zijn 11de punt van de partij en kon Durham met een driepunter voor de 39-43 stand zorgen. Een dunkje en vrijworpen van Badji hielden okapi in het zog van de bezoekers (43-44). Een monsterdunk van McGriff op assist van Badji trok de stand gelijk. Toen ook Mihailjovic op de fastbreak een dunkje mocht plaatsen, moest coach Bosnic naar de time-out grijpen (47-45). Een driepunter van Mihailjovic werd afgewisseld door eentje van Durham. Ook Ivan Maras kon op assist van Badji voor een thunderdunk zorgen (52-48). “Spelmaker” Pape Baji liep dan tegen zijn 4de fout aan en moest naar de bank. Een score plus bonus van Lambot bracht de bezoekers terug tot 52-51. Vanop de vrijworplijn scoorde McGriff zijn 17de punt van de wedstrijd (55-51). Senne Geukens kon met een fade-away jumper voor de 57-52 stand zorgen aan het einde van het 3de kwart.
Mons zat al snel terug in foutenlast in het laatste kwart. Ook Okapi liep al snel tegen foutenlast aan. Lambot mocht vanop de vrijworplijn milderen tot 57-54. Skylar Spencer moest even later geblesseerd het terrein te verlaten. Senne Geukens profiteerde van de ruimte onder de ring om er 59-54 van te maken. Cameron McGriff kon er met een turnaround jumper de 61-54 voorsprong op het bord prikken. Mihailjovic liep snel tegen zijn 4de en 5de fout aan en moest het terrein verlaten. Bergen kon zo blijven aanklampen en Barnes kon voor de 61-57 stand zorgen. Coach Defraigne zag het gevaar en greep naar de time-out (4:40). Een verre driepunter van Austin Barnes bracht de spanning volledig terug. Badji kon ondertussen zijn makkelijkste korf van het seizoen scoren. Moederziel alleen dunkte hij de 63-60 stand door het net. Skylar Spencer was ondertussen terug op het parket gekomen en kon ook netjes dunken (63-62). Een jumper van Badji en een assist van Pape op Ivan Maras bracht de ajuinen opnieuw 5 punten voor (67-62). Arik Smith milderde met een jumper tot 67-64 en de driepunter van Smith trok de stand terug in evenwicht aan het einde van de 4de periode…..verlengingen dus (67-67).
Vanop de vrijworplijn kon Anthony Lambot zijn ploeg aan de leiding helpen (67-69). Ivan Maras scoorde met een fade-away jumper de 69-69. Durham kon met een lay-up Mons aan de leiding helpen, maar Geukens kon vanop de vrijworplijn terug de stand in evenwicht brengen (71-71).  Met nog iets meer dan 2 minuten te spelen scoorde Austin Barnes het 73ste punt voor de bezoekers (71-73). Het bleek de beslissende score te worden. Okapi lukte geen score en Arik Smith knalde open en vrij de 71-76 stand door het netje (00:52). Pape Badji kon met een tip-in voor de 73-76 stand zorgen maar Okapi had nog een driepunter nodig om de wedstrijd terug in evenwicht te trekken. De driepunter van McGriff spatte op de ring uiteen en Arik Smith kon zo het mes nog dieper in de Aalsterse wonde steken (73-78).

Verslag: Hans Rombaut

Sociale Media: Tom Audenaerde en Dieter De Smedt (stagiair)

Foto’s: Geert Segers

Pers(conferentie): Paulien Van Mulders

Scouting: Bjorn Boon, Yoeri Verhille en Matthias Verhulst

Camera: Quinten De Schuiteneer


Scouting: klik hier  

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.