Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
12 augustus 2021

Delen op:

Litouwse Paulius Valinskas nieuwe combo-guard

Dag 4 en tijd dus voor de laatste twee spelers aan te kondigen…
Na het onverwachte vertrek van Vladimir Mihailjovic moest Okapi Aalst snel schakelen naar een waardige vervanger voor onze MVP. Met de komst van de 25-jarige en 1m91 grote Litouwse combo-guard Paulius Valinskas hopen we een nieuwe topper gevonden te hebben. Paulius is een snelle speler die zijn eigen shot kan creëren en zowel naar de ring gaat om te slashen, uitpakt met een mid-range jumper, long-range heeft vanachter de driepuntslijn of scoort met een floater. Zijn opleiding genoot hij bij de Europese Euroligaclub Zalgiris Kaunas, een grootmacht in het Europese basketbal.
Hij kon er doorstromen naar de eerste ploeg en kreeg in maar liefst 30 euroligawedstrijden, de echte Europese Champions leaugue, speelminuten. In 2018 tekende hij bij de andere Litouwse topclub Lietkabelis (ex-club Marin Maric) om er basisspeler te worden en schoten zowel zijn minuten als zijn stats de hoogte in. In 2019 had hij een korte stop bij Entente Orléans in de Franse Pro-A waarna hij in november terug naar Lietkabelis (13.9 ppg, 2.9 rpg en 3 assists) keerde. Hij liet in zijn laatste twee seizoen Lietkabelis ook uitstekende stats noteren in de Champions Leaugue (10.92 ppg, 2.62 rpg en 2.69 assists) en de Eurocup (11ppg. , 2.22 rpg en 1.22 assists)
Paulius is tevens reeds twee maal opgeroepen voor het Litouwse nationale team dat nog altijd nummer 8 is op de Fiba-ranking.
Sveikas Paulius!!!

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.